A múltkori sajtos lepényeket egy kicsit tovább gondoltam, hogy mivel gazdagíthatnám az ízvilágot, és egy nagyon fincsi receptet kreáltam! :P

A recept: (6 db)paradicsomos lepény2.jpg

  • 3 tojás
  • 15 dkg sajt (több féle, pl.: trappista, bazsalikomos mozarella, bármilyen erősebb ízű sajt) - lereszelve vagy apróra vágva
  • 10 dkg kölesliszt
  • 10 dkg csicseriborsó liszt
  • 5 dkg vaj - felolvasztva
  • 1 nagy paradicsom - kis kockára vágva
  • 1 kis marék friss oregano levél - felaprítva
  • 1 ek bazsalikom
  • 1/2 mk Himaláj , bors

Sorban összekeverjük a hozzávalókat, és egy felforrósított serpenyőben kisütjük őket, mintha palacsinták lennének.

A sajt nagyon klasszul beleolvad a tésztába, és egy guszta lepényt kapunk, amit ehetünk akát önmagában is, felszeletelhetjük, mint a pizzát :P -, vagy megtölthetjük egy kis fűszeres, friss paradicsommal, mint amilyet a bruschettára tennénk. ;)

Szerző: feherfalat  2013.08.30. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors sörkorcsolya vegetáriánus nasik palcsinták

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr455476898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása