Ezt a nyers tortát a BioPiac nyers étel bemutatójára készítettem, és igen nagy sikert aratott! ;)
A recept:
- 2,5 dl dió - megdarálva
- 1 dl mazsola
- 1 ek méz
- 1 ek psyllium
- 1/2 kg őszibarack - felkockázva
- 10 dkg kesudió - megdarálva
- 1/2 narancs - felkockázva
- 1/2 citrom reszelt héjja és leve
- 1-1 kk méz, fahéj
- 1 ek psyllium
- dió, narancs, barack - díszítésnek
A diót összedaráljuk a mazsolával és a mézzel, majd egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk. Megszórjuk psylliummal, és rárakjuk a barackot.
A kesudiót összedaráljuk a naranccsal, és egy kicsit állni hagyjuk, felöntjük egy deci vízzel, majd sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és a tortaformába simítjuk.
Feldíszítjük a gyümölcsökkel, és egy fél órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben fel tudjuk szeletelni.