A múltkori sajtos-paradicsomos lepény azóta többféle formában is előfordul nálunk, mert nagyon fincsi! :D
Ezúttal kakukkfüvesre csináltam, és lencsekrémmel töltötem.
A recept:
- 3 tojás
- 1 marék koktélparadicsom - félbe vágva
- 1 csípős paprika - vékony karikára vágva
- 10 dkg több féle sajt (pl.: trappista, bazsalikomos mozarella, csilis camambert vagy bármilyen erősebb ízű sajt) - apróra vágva
- 15 dkg kölesliszt
- 1 dl tej vagy víz
- 5 dkg vaj - felolvasztva
- 1 konzerv lencse
- 1 ek mustár
Fűszerek:
- 1 ek kakukkfű
- 1/2 mk Himaláj só, bors
A lencse és a mustár kivételével sorban összekeverjük a hozzávalókat, és egy felforrósított serpenyőben kisütjük őket, mintha palacsinták lennének.
A lencsét összeturmixoljuk egy kis borssal, kaukkfűvel és mustárral, és a kisült palacsintákba töltjük.