A múltkori sajtos-paradicsomos lepény azóta többféle formában is előfordul nálunk, mert nagyon fincsi! :D
Ezúttal kakukkfüvesre csináltam, és lencsekrémmel töltötem.

A recept:lencsés lepény.jpg

  • tojás
  • 1 marék koktélparadicsom - félbe vágva
  • 1 csípős paprika - vékony karikára vágva
  • 10 dkg több féle sajt (pl.: trappista, bazsalikomos mozarella, csilis camambert vagy bármilyen erősebb ízű sajt) - apróra vágva
  • 15 dkg kölesliszt
  • 1 dl tej vagy víz
  • 5 dkg vaj - felolvasztva
  • 1 konzerv lencse
  • 1 ek mustár

  Fűszerek:

  • 1 ek kakukkfű
  • 1/2 mk Himaláj bors

A lencse és a mustár kivételével sorban összekeverjük a hozzávalókat, és egy felforrósított serpenyőben kisütjük őket, mintha palacsinták lennének.

A lencsét összeturmixoljuk egy kis borssal, kaukkfűvel és mustárral, és a kisült palacsintákba töltjük.

Szerző: feherfalat  2013.09.10. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors sörkorcsolya vegetáriánus főételek palcsinták

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr855505825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása