Bárányt sütöttünk, és maradt belőle másnapra is, és eszembe jutott, hogy réges-régen, amikor a konyhai robotgépemet vettük, ahhoz volt egy recept füzet, és abban volt egy nagyon fincsi szendvicskrém. :P

Ezt emlékezetből hoztam össze, de nagyon fincsi lett! :D

Eredetileg majonéz kellene hozzá, de nekünk az nincs itthon, a házi meg teljesen más ízű, de eszembe jutott, hogy egyszer csináltam tejfölből, mustárból és mézből egy nagyon finom szószt, ami nagyon hasonlított a tartármártásra.. na most nehezítette a helyzetet, hogy tejföl sem volt itthon. :P
Kefírrel helyettesítettem, de így is jó lett! ;)

A recept:szendvics.jpg

  • 1 lilahagyma - apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sült hús - felkockázva
  • 1 dl kefír
  • 1 ek mustár
  • 1 kk méz
  • 1 citrom leve
  • 1 paprika - felkarikázva -, díszítésnek
  • 1 kis fej lilahagyma - félkarikára vágva -, díszítésnek

  Fűszerek:

  • 1 kk kakukkfű
  • 1/2 mk , bors, pirospaprika

Egy aprítógépben sorban összeturmixoljuk a hozzávalókat, majd házi kenyérrel tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2013.09.20. Szólj hozzá!

Címkék: gyors sörkorcsolya mártogatós (dipek) maradék felhasználás

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr915521257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása