Annyira jól sikerült a szilva chutney, hogy kedvet kaptam egy banánoshoz is! :D

A recept:banán chutney.jpg

  • 5 dkg vaj
  • póréhagyma - felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2 diónyi friss gyömbér - apróra vágva
  • banán - feldarabolva
  • 1 marék mazsola 
  • 3 ek málnaecet
  • 3 ek méz 

  Fűszerek:

  • 2 rúd fahéj
  • 1 ek őrölt gyömbér
  • 1 kk kurkuma
  • 1 kk csili pehely
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1/2 mk őrölt szegfűszeg

A felhevített zsiradékon megfuttatjuk a fahéjat, amíg az ki nem nyílik. Ekkor sorban hozzáadjuk a többi fűszert, majd pár perc pirítás után rátesszük a hagymákat és a gyömbért, és 15 perc alatt puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a banánt, a mazsolát és a málnaecetet, és felöntjük 1 dl vízzel.
Fél órán át főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a mézet, és azon forrón üvegekbe töltjük.
Újságpapírba burkolva száraz dunsztban tartósítjuk.

Igazi különlegesség, ajándéknak is kiváló! ;)

Szerző: feherfalat  2013.10.07. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges házi gyümölcsös aszalt gyümölcsös Paleo Ajándékok a konyhából

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr495532803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása