Ezt még a szüreti mulatságra készítettem el, és nagy sikere volt! :D
A neten találtam egy receptet, ami a kakukkfű miatt nagyon megfogott :P - szeretem a fűszereket szokatlan szerepben! ;)
A recept:kakukkfüves körte2.jpg
  • 20 dkg tönkölybúza liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek cukor
  • 1/2 mk
  • 5 ek hideg víz
  • 1 kk keményítő
  • 1 kg körte - vékonyra szeletelve
  • 1 ek kakukkfű - nekem csak szárított volt, de frissel biztosan még finomabb ;)
  • 2 ek méz
  • 2 dkg vaj

A tésztához összemorzsoljuk a vajat a cukros-sós liszttel, majd a közepébe öntjük a hideg vizet és pár gyors mozdulattal összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük.

Lisztezett nyújtódeszkán akkorára nyújtjuk a tésztát, hogy a piteforma oldalát is befedje, majd sütőpapírral bélelt piteformába igazítjuk. Megszórjuk keményítővel, hogy véletlenül se ázzon el a tészta. Ráhalmozzuk a körte felét, megszórjuk egy kis kakukkfűvel, majd rárakjuk a többi körtét is, és meglocsoljuk mézzel. A tészta széleit kicsit behajtogatjuk, a tetejére elosztjuk a vékonyra vágott vajdarabokat, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 40 perc alatt megsütjük.

Szerző: feherfalat  2013.10.11. Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcsös édességek különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr25562599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása