Eredetileg ehhez a halételhez készült az a zöldséges rizs, amit aztán feldobtam lazaccal-kaviárral, máskor meg garnélával! :P

A sült hallal is nagyon finom! ;)

A recept:hal zöldséges rizzsel.jpg

  • 1 ek olíva olaj
  • 2 dl barnarizs
  • 1 ek Rizs fűszerkeverék
  • 1/2 kg fagyasztott zöldség (borsó, répa, kukorica, zöldbab, pritamin paprika)
  • 1 kis fej brokkoli - rózsáira szedve
  • 1 ek olívaolaj -, de használhatunk valamilyen fűszeres olajat is, mint például az aszalt paradicsom visszamaradt olaja ;)
  • 1 tengeri halfilé - felszeletelve -, már elfeljettem, hogy pontosan milyen fajtát is vettem :P
  • 1 ek Hal fűszerkeverék
  • 1 kk só

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a rizset, megfűszerezzük, hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, majd felöntjük 4 dl vízzel, és fedő alatt 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit, és további 5-10 perc alatt az egészet puhára főzzük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, ráfektetjük a halszeleteket, megfűszerezzük, megsózzuk, és lefedve pár percig pirítjuk. Amikor félig átfehéredett a húsa, akkor megfordítjuk, ezt az oldalát is megfűszerezzük, és további pár percig pirítjuk.

Szerző: feherfalat  2013.10.22. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors halételek könnyű ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr285591298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása