Eredetileg ehhez a halételhez készült az a zöldséges rizs, amit aztán feldobtam lazaccal-kaviárral, máskor meg garnélával! :P
A sült hallal is nagyon finom! ;)
A recept:
- 1 ek olíva olaj
- 2 dl barnarizs
- 1 ek Rizs fűszerkeverék
- 1/2 kg fagyasztott zöldség (borsó, répa, kukorica, zöldbab, pritamin paprika)
- 1 kis fej brokkoli - rózsáira szedve
- 1 ek olívaolaj -, de használhatunk valamilyen fűszeres olajat is, mint például az aszalt paradicsom visszamaradt olaja ;)
- 1 tengeri halfilé - felszeletelve -, már elfeljettem, hogy pontosan milyen fajtát is vettem :P
- 1 ek Hal fűszerkeverék
- 1 kk só
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a rizset, megfűszerezzük, hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, majd felöntjük 4 dl vízzel, és fedő alatt 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit, és további 5-10 perc alatt az egészet puhára főzzük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, ráfektetjük a halszeleteket, megfűszerezzük, megsózzuk, és lefedve pár percig pirítjuk. Amikor félig átfehéredett a húsa, akkor megfordítjuk, ezt az oldalát is megfűszerezzük, és további pár percig pirítjuk.