Nagyon szeretem a vöröslencse levest, ezért mostanában többször is előfordult nálunk, persze mindig más formában! ;)

A recept: (2 nagy adag)tojásos lencseleves.jpg

  • 1 bögre vöröslencse - megmosva
  • 2 l víz
  • 8 gerezd fokhagyma - felaprítva
  • 1 hagyma - felaprítva
  • 1 ek mustár 
  • 4 tojás

  Fűszerek:

  • 1 ek Halfűszer keverék - a neve ne tévesszen meg senkit, ez csak egy fincsi fűszerkeverék, ami egyébként jól passzol halakhoz ;)
  • 1-1 kk gyömbércsípős pirospaprika
  • 1 mk Himaláj 


Egy fazékban feltesszük a vöröslencsét főni, megfűszerezzük, majd hozzáadjuk a hagymákat, és egy fél óráig főzzük Ekkor belekeverjük a mustárt, beleütjük a tojásokat, és fedő alatt további tíz percig főzzük, amíg a tojások is megfőnek a levesben.

Szerző: feherfalat  2013.11.05. Szólj hozzá!

Címkék: gyors vegetáriánus levesek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr555591113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása