Imádom a Nutellát, ezért sosem tartok otthon! :P

De ha én készítem házilag, az egészen más! ;)

A recept: (kb. 1/2 l)mogyorokrem2.jpg

  • 20 dkg hántolt, pörkölt törökmogyoró
  • 15 dkg 70 %-os étcsoki - feldarabolva
  • 8 dkg fehércsoki - feldarabolva
  • 2 ek dió vagy mogyoróolaj

Az aprítógépben, magas fokozaton, pár percig daráljuk a mogyorót, míg egyre krémesebb állagot vesz fel. Akkor jó, ha már a vajhoz hasonló állaga van. Ez a robotgép teljesítményétől függően lehet akár 10 perc is, ezért ha félted a gépedet, akkor tarthatsz kisebb szüneteket a darálásban. :P

Amikor már elég krémes, akkor hozzáadjuk a csokit, és további pár percig daráljuk. Mivel a mogyoró amúgy is felmelegszik a darálás következtében, ezért hozzá fog olvadni a csoki, de ha jobb szeretnéd külön felolvasztani a csokit és összekeverni a mogyoróvajjal, úgy is lehet.

A végén hozzáadjuk a mogyoróolajat, hogy egy kicsit lágyítsa az állagát, mert amikor kihűl, akkor megszilárdul, és nehezebben kenhető, mint a Nutella.
Kisebb üvegekbe töltjük, és száraz, hűvös helyen tároljuk.

NAGYON FINOM! :D

Szerző: feherfalat  2013.11.06. 2 komment

Címkék: gyors házi vegetáriánus édességek Ajándékok a konyhából

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr965591845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cs.evi88 2013.11.14. 20:27:28

Szia!

Nagyon jól hangzik ez a recept, a mogyoró-vagy dióolajat lehet mondjuk napraforgó olajjal vagy felolvasztott kókuszzsírral helyettesíteni??
Köszönöm! :)

feherfalat 2013.11.14. 20:29:30

@cs.evi88: Igen, szerintem a kókuszzsír jobb hozzá! :)
süti beállítások módosítása