Csináltam már pandúr levest korábban, csak abban nem volt bab, és néhány összetevőben eltért ettől a mostani levestől, de mivel az alap ízvilága ugyanaz, ezért mégiscsak ez is pandúr leves! :P

A recept:babos pandúr.jpg

  • 1 ek mangalica zsír
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 40 dkg pulykamell - felkockázva
  • répa - felkarikázva
  • 1 üveg vajbab
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek mustár
  • 1 ek hajdinaliszt

  Fűszerek:

  • 1-1 ek pirospaprika, kapor, majoranna
  • 1 kk Himaláj
  • 1 mk bors

A felhevített olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát is üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit megpirítjuk, majd a húst hozzáadva azt is fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, felöntjük egy liter vízzel, majd 15 perc elteltével hozzáadjuk a többi zöldséget is, és további egy liter vízzel felöntve még 15 percig főzzük. A tejfölt kikeverjük a mustárral, a liszttel és egy kevés vízzel, és amikor a zöldségek és a hús is megpuhultak, beleöntjük a levesbe. Összerottyantjuk, és kész.

Tipp:

Gazdagíthatjuk még borsóval, gombával és más zöldségekkel is, ami az eredeti pandúr levesben is szerepel, de nekem most ezek nem voltak itthon. :P

Így is nagyon finom lett! ;)

Szerző: feherfalat  2014.01.17. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors főételek levesek különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr305763852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása