A zabkekszek mellett időnként feltűnnek nálunk a sós zabkorongok is, és olyankor 2-3 naponta mindig csinálni kell valamilyen félét, mert nagyon rákapunk az ízére. :P
Ez a mostani kicsit hasonlít a palacsintatésztában sült zöldségekre is, csak új kiadásban! ;)
A recept:
- 2,5 dl zabpehely
- 20 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, pritamin paprika)
- 2 ek olaj vagy mangalicazsír :P
- 2 tojás
- 1 salátahagyma - apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1-1 kk kókuszzsír - a sütéshez
Fűszerek:
- 1 ek szárított metélőhagyma
- 2-2 csipet só-bors
A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni.
Ha van otthon kimaradt húsleves áztathatjuk abba is, csak még finomabb lesz tőle! ;)
Amíg ázik a zabpehely megpároljuk a zöldségeket.
Átforgatjuk a felhevített zsiradékon, majd fedő alatt 15 perc alatt megpároljuk.
Amikor a zabpehely beszívta a folyadékot, beleütjük a tojást, megfűszerezzük, hozzáadjuk a hagymákat, végül belekeverjük a zöldségeket, és kevés zsiradékon serpenyőben kis lepényeket sütünk belőle.