A zabkorongokban az a jó, hogy nagyon sokféleképen lehet ízesíteni, így sosem unalmas. :P
Ezúttal a reggeli dzsúzból visszamaradt cékla & répa rostokat használtam fel hozzá, de ugyanúgy reszelhetünk bele friss zöldségeket is! ;)
A recept:
- 2,5 dl zabpehely
- 1 cékla - lereszelve
- 1 répa - lereszelve
- 2 tojás
- 2-2 csipet só-bors
- 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 2 újhagyma - felkarikázva
- 10 dkg kékpenészes sajt - használhatunk másféle sajtot is ;)
- 2 ek olaj
A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni. Amikor beszívta az összeset, sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót, belemorzsoljuk a sajtot, és jól összekeverjük, majd egy kiolajozott serpenyőben kis lepénykéket sütünk belőle.
Frissen sülve a legfinomabb, de kihűlve sem rossz! ;)