Már régóta szerettem volna datolyagolyókat készíteni, de még sosem jutottam oda. :P

A Blogkóstoló 16. forduló alkalmával azonban elérkezett a pillanat, amikor végre én is kipróbáltam, Borsó receptjei közül a Datolya csemege alapján! :D
Persze módosítottam rajta a saját szám íze szerint, de nagyon fincsi lett, érdemes mindenkinek kipróbálnia! ;)

A recept:datolyagolyó.jpg

  • 10 dkg datolya - beáztatva
  • 5 dkg aszalt sárgabarack - beáztatva
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 1 dl zabpehely
  • 2 ek zabkorpa
  • 1 ek psyllium
  • 5 dkg szezámmag - a golyókat ebbe hempergetjük ;)

A datolyát és a barackot beáztatjuk néhány órára annyi vízbe, ami éppen ellepi.
Amikor egy kicsit megpuhultak - 1-2 óra elég neki :P -, akkor összedaráljuk a többi hozzávalóval, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy a száraz hozzávalók magukba szívják a nedvességet, és jól formázható állagot kapjunk.
Kis golyókat formázunk belőle, és szezámmagba forgatjuk. 

Nagyon finom vendégváró csemege lehet belőle! ;)

Tipp:

Szezámmag helyett forgathatjuk kókuszreszelékbe, durvára tört mogyoróba vagy akár fekete szezámmagba is! ;)

Szerző: feherfalat  2014.05.05. Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus nasik édességek zabpelyhes aszalt gyümölcsös különleges ételek Nyerskonyha

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr356119972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása