Ez egy nagyon gazdag & izgalmas recept, nem igazi kenyér, sokkal inkább sós süti vagy sörkorcsolya! ;)

A recept:kukoricás zabkenyér.jpg

  • 3 dl zabpehely - annyi vízbe beáztatva, ami éppen ellepi
  • 1 ek pecsenye zsír vagy olíva olaj
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 1/2 kg fagyasztott kukorica
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg csicseriborsó liszt
  • 1 kockázott paradicsom konzerv
  • 1 ek házi Édes Anna
  • 4 tojás
  • 1 marék zöld olívabogyó - felkarikázva
  • 10 dkg sajt - lereszelve -, én Ementálit & füstöt Edámit használtam 

  Fűszerek:

  • 5 levél friss bazsalikom - felaprítva
  • 1-1 ek metélőhagyma, őrölt mustármag
  • 1 kk Cayun fűszerkeverék
  • 1 mk
  • 1/2 mk bors

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd átpirítjuk rajta a fűszereket. Hozzáadjuk a kukoricát, és fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk.

A beáztatott zabpehelyhez sorban hozzákeverjük a többi hozzávalót, végül belekeverjük a főtt kukoricát is, és egy sütőpapírral bélelt teflon kenyér formába töltjük a masszát.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 40-50 perc alatt megsütjük.

Szerző: feherfalat  2014.07.23. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges sörkorcsolya vegetáriánus zabpelyhes

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr206529535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása