Nagyon rákattantunk mostanában a borsóra, és mindenféle egytálételbe beleteszem, borsópaprikást főzök belőle, brassóit, rántottát, kb. mindegy, csak borsó legyen benne! :P

Íme egy újabb, nagyon fincsi egytálétel! ;)

A recept:

  • 1 csík füstölt szalonnaborsós_2.jpg - felcsíkozva
  • 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - felaprítva
  • 50 dkg (fagyasztott) borsó
  • 15 dkg fagyasztott kelbimbó
  • cukkini - felkockázva
  • 1 konzerv kockázott paradicsom - használhatunk 1/2 kg frisset is, csak nekem most nem volt itthon :P
  • 1 ek mustár
  • 10 dkg üvegtészta
  • 10 dkg füstölt sajt - ez el is maradhat

  Fűszerek:

  • 5-6 levél friss bazsalikom
  • 1 ek pirospaprika, őrölt mustármag
  • 1 mk Himaláj só 
  • 1/2 mk bors, őrölt csili

Egy forró serpenyőben zsírjára sütjük a szalonnát, megpirítjuk benne a hagymákat, majd megfuttatjuk rajta a fűszereket. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket, átpirítjuk, és lefedve 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit, ráöntjük a paradicsom konzervet, belekeverjük a mustárt, és további 10 percig főzzük. Ekkor beletesszük az üvegtésztát, felöntjük 2 dl vízzel, és 5-10 perc alatt az egészet összefőzzük.
Még forrón belereszeljük a sajtot, összekeverjük & tálaljuk. ;)

Szerző: feherfalat  2014.07.30. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors főételek könnyű ételek egytálételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr396551513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása