Láttam egy juhtúrós csilis-mákos falatkát a neten, és nagyon megtetszett az ötlet, viszont én egy ropogós rágcsálnivalót képzeltem el belőle! :P
Nagyon fincsi lett! ;)
A recept:
- 2 dl zabpehely - kevés vízbe beáztatva
- 5 dkg csicseriborsó liszt
- 1 mk Himaláj só
- 1/2 mk őrölt csili
- 2 ek kókuszzsír - felolvasztva
- 2 ek lenmag
- 1 ek mogyoróvaj
- 5 dkg mák - nem kell megdarálni ;)
- 10 dkg juhtúró
- 1-1 ek fehér & fekete szezámmag - a tetejére
A szezámmag kivételével egy tálban sorban összekeverjük a hozzávalókat, és felöntjük annyi vízzel, hogy egy sűrű, de keverhető masszát kapjunk (kb. 1 dl).
Egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe vékonyan & egyenletesen belesimítjuk a masszát egy spatula segítségével, majd rászórjuk a szezámmagot, és egy kicsit rányomkodjuk.
Pizzavágóval vagy a kés fokával a kívánt méretre vágjuk a krékereket - én ezt ezúttal elfelejtettem, így csak összetördeltem a végén :P -, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 percig szárítjuk, amíg jól átsül a tészta - ki mennyire szereti ropogósan. ;)