A múltkor sütöttem egy nagyon fincsi kevert almás sütit, és ezúttal ezt turbóztam fel egy kis ezzel-azzal! :P
Így is nagyon finom lett! ;)
A recept:
- 15 dkg rozsliszt
- 10 dkg hajdina liszt
- 5 dkg csicseriborsó liszt
- 1/2 mk vanília
- 1 csipet só
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 kk forralt bor fűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, szegfűbors, kardamom)
- 3 tojás
- 10 dkg kókuszzsír - felolvasztva
- 1 nagy répa - lereszelve
- 1 cékla - lereszelve
- 3 dl tej
- 2 ek méz
- 1 citrom leve
- 10 dkg aszalt szilva - feldarabolva
- 10 dkg mandula - durvára vágva
- 4 alma - vékony szeletekre vágva
Sorban összekeverjük a hozzávalókat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben 200 fokon 30-40 perc alatt megsütjük.