A strandra készülve sütöttem ezt a rögtönzött finomságot - a mandulatejjel készült palacsinták mellé - némi sós, egészséges rágcsálnivalónak! :D

A lenmag ropogós ihlette ezt a sós sütit, ami nálunk igen nagy kedvenc, de ezúttal nem volt időm kiszárítani, így csak megsütöttem, de így is nagyon finom lett! :P

A paradicsom-bazsalikom-olívabogyó triótól kap egy kis olasz beütést, ami nagyon jót tesz neki! ;)

A recept:kesudiós rágcsa.jpg

  • 3 dl zabpehely - kevés vízbe beáztatva
  • 10 dkg füstölt szalonna - felcsíkozva
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2 marék kesudió
  • 15 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula
  • sűrített paradicsom konzerv
  • répa - lereszelve
  • 1 kis cékla - lereszelve
  • 1 marék zöld olívabogyó - felaprítva
  • 1 ek kókuszzsír - felolvasztva
  • tojás
  • 1 marék fekete szezámmag - tetejére díszítésnek

  Fűszerek:

  • néhány levél friss bazsalikom
  • 1-1 ek fekete mustármagmetélőhagyma, őrölt sárga mustármag
  • 1/2 mk füstölt só, bors

A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje, mert ezt jól magába szívja, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belőle.
Közben elkészítjük a hagymás alapot:
A szalonnát zsírjára sütjük, megpirítjuk benne a fűszereket, majd a hagymákat és félre tesszük.

Amikor a zabpehely megpuhult belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. A tetejét megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. 
Minél ropogósabbra szeretnénk, annál tovább érdemes egy kicsit alacsonyabb hőfokon szárítani.
Mi ezúttal puhán ettük, de finom volt! ;)

Szerző: feherfalat  2014.08.11. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges sörkorcsolya zabpelyhes

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr286588121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása