Egyszer már csináltam egy nagyon fincsi paradicsomos szeletet -, a kiindulási alap ehhez is hasonló volt, viszont a végeredmény meglepően hasonlított egy bolognai szószhoz, így mondanom sem kell, gyorsan elfogyott! ;)

A recept:bolognai szelet paradicsomos.jpg

  • 3 dl zabpehely - kevés vízbe beáztatva
  • 15 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula
  • 1 répa - lereszelve
  • 1 cékla - lereszelve
  • 1 kockázott paradicsom   konzerv
  • tojás - kissé felverve
  • 10 dkg sajt - lereszelve

  Fűszerek:

  • 1 ág friss rozmaring - apróra vágva
  • 1-1 ek metélőhagyma, őrölt mustármagoregano
  • 1 kk 
  • 1/2 kk csili,  bors

  Feltétek:

  • 2 dl tejföl - a tetejére
  • 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 5 dkg sajt - lereszelve, a tetejére
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 cs mozarella- vékony karikára vágva


A hozzávalókat sorban összekeverjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt elősütjük, majd a tetejét megkenjük a kétféle feltéttel, és további 5 perc alatt rápirítjuk a sajtokat:
1. Felére rákenjük a fokhagymás tejfölt, és megszórjuk a sajttal
2. A másik felére sűrített paradicsomot kenünk, megszórjuk még egy kis oreganóval, és lefedjük mozzarellával.

Szerző: feherfalat  2014.08.30. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors sörkorcsolya vegetáriánus zabpelyhes

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr666620327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása