Füstölt sajttal

Mostanában egyre több olyan étel kerül az asztalunkra, amiben nincs hús. Köszönhető ez egy vegetáriánus barátnőmnek, aki olyan finom ételekkel ismertet meg, amiket korábban nem is gondoltam, hogy hús nélkül is jó lehet. :P

A recept:borsoporkolt.jpg

  • 4 ek olívaolaj
  • 3 hagyma - apróra vágva
  • 1 fej fokhagyma - feldarabolva
  • 1 csípős paprika - felkarikázva
  • 75 dkg (fagyasztott) borsó
  • 1 ek házi Édes Anna
  • 2 dl barnarizs
  • 10 dkg füstölt Edami sajt - lereszelve

  Fűszerek:

  • 1 kk
  • 1-1 mk bors, őrölt kömény

 A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a paprikát, aztán a sajt kivételével sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót, megfűszerezzük, felöntjük 5 dl vízzel, és fedő alatt, fél óra alatt az egésze puhára pároljuk.
Sajttal tálaljuk! ;)

Tipp:

Aki ragaszkodik a húshoz, annak is finom köret lehet belőle! ;)

Szerző: feherfalat  2014.10.27. Szólj hozzá!

Címkék: gyors vegetáriánus főételek köretek egytálételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

http://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr806711279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.