Nemrégiben készítettem egy nagyon finom és különleges csokitortát a sógorom születésnapjára, amit most szeretnék veletek is megosztani, hogy Ti is könnyedén elkészíthessétek ezt a mennyei finomságot! :D

 mango_csokitorta.jpg

A recept:

  • 6 tojás - fehérje kemény habbá verve
  • 6 ek tönkölyliszt
  • 6 ek cukor
  • 1 dkg vaj - tortaforma kivajazásához
  • 1 kk liszt - tortaforma kilisztezéséhez
  • mangos_csokitorta_szelet.jpg1 konzerv mangópüré (keleti fűszeres boltokban, vagy a nagy áruházak nemzetközi polcain is megtaláljátok ;)
  • 1/2 kg mangó - felkockázva -, mivel nehezen elérhető felénk a friss, érett mangó, ezért nyugodtan használhattok fagyasztottat is :)
  • 50 dkg étcsokoládé - feldarabolva
  • 2,5-5 dl tejszín -, attól függően, hogy mennyi időtök van a torta összeállítására :P Ha kevés, akkor kevesebb tejszínnel dolgozzatok, mert hamarabb dermed a kréme, ha viszont több időtök van rá, akkor annál finomabb és lágyabb lesz a krém, minél több tejszínt tesztek bele :D
  • 1 kk őrölt kardamom
  • 15 dkg szeletelt mandula - díszítésnek

 

A kemény habbá fehérjéhez egyesével hozzádolgozzuk a tojássárgákat, a cukrot, végül egy spatula segítségével beleforgatjuk a lisztet, és egy kivajazott lisztezett tortaformába önjük a masszát. 180 fokon 30 perc alatt megsütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A formából kivéve hűlni hagyjuk.

A csokikrémhez felforraljuk a tejszínt, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a csokit, és addig kevergetjük, míg elolvad. Kardamommal fűszerezzük, majd hűlni hagyjuk.

A kihűlt piskóta harmadánál levágunk egy tortalapot, ez lesz a torta alja. A többi tésztát összetépkedjük, és összeforgatjuk a mangópürével és a mangódarabokkal.

felkesz_mangos_csokitorta.jpg

Egy mélyebb edényt kibélelünk fóliával, majd belehalmozzuk a mangós tészta kisebbik felét. Erre öntünk egy csokiréteget - a csokikrém kb. 1/3-át felhasználva -, majd újabb mangós tészta réteg következik. Csokiréteggel zárjuk a sort, és lefedjük a félretett tortalappal, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

(Ha nincs egy éjszakánk a műveletre, akkor kevesebb tejszínnel sűrűbb csokikrémet főzünk, és azt hűtőbe téve hamarabb szilárdul, és könnyebben tudunk dolgozni vele.)

Amikor a csokikrém megdermedt (1 óra - 1 nap), kifordítjuk a tortát a formából, és bekenjük a maradék csokikrémünkkel, majd mandulaszeletekkel díszítjük.

Jó étvágyat hozzá! :D

Szerző: feherfalat  2015.09.08. Szólj hozzá!

Címkék: torta csoki gyümölcsös vegetáriánus édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr807770170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása