Az aszalt szilvás vagy a mogyorós zabkekszhez hasonlóan, csupán néhány összetevőből igazán különleges, zamatos kekszeket süthetünk! :D
A recept:
- 10 dkg mandulaliszt - nálunk ez a mandulatejből marad vissza ;)
- 2 dl zabpehely
- 1 ek psyllium - utifűmaghéj -, egy kis rost, ami nagyon egészséges ;)
- 25 dkg eper - fagyasztott is lehet
- 1 ek méz
- 2 ek kókuszzsír - felolvasztva
A méz és a kókuszzsír kivételével összekeverjük a hozzávaókat, majd leforrázzuk 2 dl forró vízzel, és fél órát állni hagyjuk.
Eddigre, ha fagyasztott epret használunk, az is kiolvad, egy krumplitörővel áttörjük a masszát, hogy az epret nagyjából összetörjük, hozzáadjuk a mézet és a kókuszzsírt, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt megsütjük őket. - a sütési idő attól is függ, hogy mennyire szeretnénk ropógós vagy éppen puha kekszeket kapni a végén! ;)