Hugh Fearnley-Whittingstall Három jó dolog a tányéron című könyvében láttam egy krupli-répa-tojás triót, ami nagyon megtetszett, és mivel épp sütőtököt sütöttünk, úgy gondoltam a répa helyett a sütőtökkel is jól passzolna, és így is lett! ;)  

sutotokos_krumpli2.jpgA recept: (2 adag)

  • 6 szem krumpli - meghámozva, kockára vágva, sós vízben megfőzve
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1/4 sütőtök - héjában megsütve, villával összetörve
  • 1 kk kacsazsír
  • 4 tojás
  • 5 dkg parmezán sajt - reszelve

A krumpliból a tejjel és vajjal krumplipürét készítünk, majd hozzáadjuk a sütőtök pürét is, és egy sütőpapírral bélelt, kizsírozott tepsibe  4 halmot rakunk a püréből. 
Előmelegített sütőben 10 percig melegítjük a krumpli halmokat, majd egy kanállal akkor mélyedéseket nyomunk bele, hogy elférjen benne egy-egy tojás. Beleütjük a tojásokat, és visszatesszük a sütőbe további 10 percre, hogy a tojások fehérjéje megsüljön, majd rászórjuk a parmezánt, és tálaljuk.

Ha 2 perccel előbb kiveszem a sütőből, akkor lágy maradt volna a sárgája, ahogy én szeretem! :P

Szerző: feherfalat  2016.01.29. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges vegetáriánus könnyű ételek egytálételek különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr848312698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása