Amikor kezembe került a recept, kétkedve gondoltam rá, hogy milyen lehet.. de amikor kipróbáltam: ISTENI! :D
Mi sokszor ezt esszük esti csemegének, csak úgy magában is! :P
A recept:
- 400 g tonhalkonzerv (vízben eltett) - levét leöntöm
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 marék aprított szárzeller
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g zabkorpa
- 2 tojás
- 1 piros kaliforniai paprika - kis kockákra vágva
- 2 ek olaj
Fűszerek:
- 1 kk só, petrezselyem, organo, bazsalikom
- 1/2 kk bors, chilli
Először összetöröm kicsit a tonhalat, aztán hozzákeverem a hagymákat, a zellert és a fűszereket, majd beleöntöm a lisztet, zabkorpát és ráütöm a tojásokat. Ha mindezt összekeverve túl darabos, akkor egy kis zsírmentes natúr joghurttal lágyítom.. A végén belekeverem a paprikát is, és hagyom állni, hogy jól összeálljon.
Serpenyőben felforrósítom az olajat, és egy nagyobb kanállal teszek egy kupac masszát a serpenyőbe, majd a kanalammal meglapogatom, hogy kb. 1 cm magas maradjon. Attól függően, hogy mekkorákat csinálok, 3-4 darab szokott egyszerre beleférni. Pár perc után megfordítom, és a másik oldalát is sütöm egy-két percig.
Nagyon jó kis csemege! ;)