Tonhalfasírt

Amikor kezembe került a recept, kétkedve gondoltam rá, hogy milyen lehet.. de amikor kipróbáltam: ISTENI! :D

Mi sokszor ezt esszük esti csemegének, csak úgy magában is! :P

A recept:

  • 400 g tonhalkonzerv (vízben eltett) - levét leöntöm
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 marék aprított szárzeller
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g zabkorpa
  • 2 tojás
  • 1 piros kaliforniai paprika - kis kockákra vágva
  • 2 ek olaj

  Fűszerek:

  • 1 kk , petrezselyem, organo, bazsalikom
  • 1/2 kk bors, chilli

Először összetöröm kicsit a tonhalat, aztán hozzákeverem a hagymákat, a zellert és a fűszereket, majd beleöntöm a lisztet, zabkorpát és ráütöm a tojásokat. Ha mindezt összekeverve túl darabos, akkor egy kis zsírmentes natúr joghurttal lágyítom.. A végén belekeverem a paprikát is, és hagyom állni, hogy jól összeálljon.

Serpenyőben felforrósítom az olajat, és egy nagyobb kanállal teszek egy kupac masszát a serpenyőbe, majd a kanalammal meglapogatom, hogy kb. 1 cm magas maradjon. Attól függően, hogy mekkorákat csinálok, 3-4 darab szokott egyszerre beleférni. Pár perc után megfordítom, és a másik oldalát is sütöm egy-két percig.

Nagyon jó kis csemege! ;)

Szerző: feherfalat  2011.11.18. Szólj hozzá!

Címkék: gyors főételek könnyű ételek tonhalas

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr593391335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.