Zabpehellyel

Ausztráliában menő a Banánkenyér, de én nem tartom annyira különlegesnek.. ötletnek viszont nem rossz, kicsit felturbóztam, áttranszformáltam, és máris megszületett a legújabb muffin variációm. :D 

A recept:b f.jpg

  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg zabkorpa
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 tk fahéj
  • 3 db érett banán - villával összetörjük
  • 2 tojás
  • 2 ek méz
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg durvára vágott dió

Összekeverem a száraz hozzávalókat, majd egy másik tálban az összetört banánt, a tojásokat és a mézet. Összeöntöm a kettőt, és ha nem kavarható, akkor teszek bele még egy kis zsírmentes natúr joghurtot is, de alapvetően sűrűnek kell lennie.

Érdemes egy kicsit állni hagyni, hogy a zabpehely megpuhuljon.

Amíg a sütő bemelegszik a muffinformát kibélelem sütőpapírból vágott négyzetekkel, és belekanalazom a masszát.

200 fokon 25 percig sütöm.

Nagyon finom és egészséges muffin, nincs benne cukor, liszt és zsíradék mégis puha, és a méztől meg az érett banánoktól elég édes! ;)

Szerző: feherfalat  2011.11.18. Szólj hozzá!

Címkék: gyors muffin édességek zabpelyhes

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr533391292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.