Ma reggelire vendéget várok, és eszembe jutott egy régi recept! :D
Úgy emlékszem, hogy valamilyen nemzeti étel, de már nem emlékszem melyik nemzeté. :P
Az a lényeg, hogy annyi hagymát kell felhasználni, ahány tojást, és nem szabad menet közben kevergetni, ezáltal kellemesen megpirul az alja, és a rengeteg hagymától egészen különleges lesz, egy kicsit talán édeskés. :)
A recept (jelen esetben 3 főre):
- 1 ek olaj
- 3 nagy fej hagyma (ha kisebbek lennének, akkor tettem volna bele 6-ot :P) - felkarikázva
- 6 tojás - felverjük, sózzuk-borsozzuk
A felkarikázott hagymát az olajon elkezdem megpirítani, amikor a szeletek szétcsúsznak és minden karika különálló (erre néha rásegítek a fakanállal :P) akkor ráöntöm a felvert, befűszerezett tojásokat, és addig sütöm, amíg a teteje is szottyos lesz - ez azt jelenti, hogy nincs teljesen átsülve, de már nem is folyik. Ez körülbelül fél órát jelent, addigra már az alja is megbarnul, és kész is van. Cikkekre vágva tálalom! :D