Ma reggelire vendéget várok, és eszembe jutott egy régi recept! :D

Úgy emlékszem, hogy valamilyen nemzeti étel, de már nem emlékszem melyik nemzeté. :P

Az a lényeg, hogy annyi hagymát kell felhasználni, ahány tojást, és nem szabad menet közben kevergetni, ezáltal kellemesen megpirul az alja, és a rengeteg hagymától egészen különleges lesz, egy kicsit talán édeskés. :)

A recept (jelen esetben 3 főre):Hagymaomlett.jpg

  • 1 ek olaj
  • 3 nagy fej hagyma (ha kisebbek lennének, akkor tettem volna bele 6-ot :P) - felkarikázva
  • 6 tojás - felverjük, zzuk-borsozzuk

A felkarikázott hagymát az olajon elkezdem megpirítani, amikor a szeletek szétcsúsznak és minden karika különálló (erre néha rásegítek a fakanállal :P) akkor ráöntöm a felvert, befűszerezett tojásokat, és addig sütöm, amíg a teteje is szottyos lesz - ez azt jelenti, hogy nincs teljesen átsülve, de már nem is folyik. Ez körülbelül fél órát jelent, addigra már az alja is megbarnul, és kész is van. Cikkekre vágva tálalom! :D

Szerző: feherfalat  2011.11.18. Szólj hozzá!

Címkék: reggeli zöldséges vegetáriánus tojásétel különleges ételek Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr153395214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.