Nagy kedvencünk ez a reggeli is, csak nem szabad elfelejteni előző este rákészülni. Ugyanis a zabpelyhet be kell áztatni az aszalt gyümölcsökkel, hogy a kellő folyamatok beinduljanak, és reggelre még egészségesebb étel kerüljön az asztalra! :D
A recept: (4 adag)
- 2,5 dl zabpehely
- 2 dl mazsola, vörösáfonya, aszalt meggy, aszalt sárgabarack vegyesen - a sárgabarackot összekockázom
- 1/2 citrom vagy narancs
- 1 alma - lereszelve
- 1-1 marék mandula, dió - összedarabolva
- 1-1 ek lenmag és napraforgómag
- fahéj és/vagy gyömbérpor
- 2 ek zsírmentes natúr joghurt
- 1 ek méz
A zabpelyhet az aszalt gyümölcsökkel és a kifacsart citrom levével estére beáztatom annyi vízbe, hogy épp csak ellepje - ezt reggelre magába szívja. :)
Reggel reszelek hozzá egy almát, hozzáadom a feldarabolt diót és mandulát, a magvakat és a fűszereket.
Ezt jól összekeverem, ez lesz az alap, kb. 4 főre elegendő.
Kiszedek egy adagot és összekeverem a joghurttal és a mézzel! :D
Nagyon finom! :D