Az egyik áruház heti akciós újságjában láttam meg a receptet, az volt a címe, hogy mit csomagoljunk a gyerekeknek uzsonnára.. azt kell, hogy mondjam, hogy ez nem csak gyerekeknek jó csemege! :D

Hozzávalók:

  • 4 dl zabpehely
  • 1 dl kókuszreszelék
  • 11 dkg mandula, dió vegyesen - összeaprítva
  • 10 dkg aszalt sárgabarack - összekockázva
  • 5-5 dkg aszalt meggy, vörös áfonya
  • 1 dl narancslé
  • 3 ek méz
  • fahéj
  • 2 dl reggeli pehely - összetörve
  • 10 dkg mazsola
  • 1-2 ek tökmag, szezámmag
  • 2 tojásfehérje - enyhén felverve

A zabpelyhet összekeverjük a kókusszal, a mandulával meg a dióval, és sütőpapírral kibélelt tepsiben, 220 fokra előmelegített sütőben, néha átkeverve 10 percig pirítjuk. 

Közben az összevágott barackot, a meggyet, az áfonyát, a narancslét, a mézet és a fahéjat összeforraljuk, amíg szirupos állagú nem lesz - kb. 5 perc.

A megpirított zabpelyhet összekeverjük a reggeli pehellyel, a mazsolával és a magvakkal, majd hozzáadjuk a szirupos gyümölcsöket és a kissé felvert tojásfehérjéket. Jól összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe belenyomkodjuk. 30 percig kell sütni, majd amikor kihűlt, akkor szabad csak felszeletelni! :D

Nagyon jó, és sokáig eláll! ;)

Szerző: feherfalat  2011.11.19. Szólj hozzá!

Címkék: házi nasik édességek zabpelyhes

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr863395468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.