Időnként vannak hóbortjaink, amikor elkezdünk valamilyen ételhez vagy étkezési szokáshoz ragaszkodni.. így volt ez ezzel a bizonyos zöldséglevessel is, hétről-hétre ezt kellett csinálni, mert annyira finom és egészséges! :D
Az ötletet a káposztaleves kúra levese adta, de kétlem, hogy bárki is felismerné:
- 1,5 dl Adzuki bab - érdemes előző este beáztatni
- 1,5 dl Fekete bab
- 1,5 dl leves-mix (felezett zöldborsó, felezett sárgaborsó, árpa és vöröslencse keverék)
- 3 répa - karikára
- 1 marék aprított zellerszár
- 1 hagyma - félkarikára
- 4-5 gerezd fokhagyma - karikára
- 1 piros kaliforniai paprika - kis kockára vágva
- 1 ek szójaszósz
- pár rózsa brokkoli & karfiol - kisebb darabokra vágva
- 1/8 fej káposzta
- 1 paradicsomkonzerv (hámozott egész paradicsom)
- 3 kk só, petrezselyem
- 2 kk oregano, gyömbérpor
- 1 kk őrölt kömény, bazsalikom, kurkuma
- 1/2 kk bors, őrölt szerecsendió, chilli
Az Adzuki babot felteszem főni 3 liter vízben, és beleszóróm a fűszereket. Egy 20-30 perc múlva beleteszem a Fekete babot, a leves mixet, a répát és a zellert, majd újabb 15 perc elteltével beleteszem a többi hozzávalót is. 15-20 perc alatt készre főzöm, addigra minden zöldség kellemesen megpuhul. :)
Elég sűrű levest kapunk a végén, de szerintem így finom! ;)