Időnként vannak hóbortjaink, amikor elkezdünk valamilyen ételhez vagy étkezési szokáshoz ragaszkodni.. így volt ez ezzel a bizonyos zöldséglevessel is, hétről-hétre ezt kellett csinálni, mert annyira finom és egészséges! :D

Az ötletet a káposztaleves kúra levese adta, de kétlem, hogy bárki is felismerné:

  • 1,5 dl Adzuki bab - érdemes előző este beáztatni
  • 1,5 dl Fekete bab
  • 1,5 dl leves-mix (felezett zöldborsó, felezett sárgaborsó, árpa és vöröslencse keverék)
  • 3 répa - karikára
  • 1 marék aprított zellerszár
  • 1 hagyma - félkarikára
  • 4-5 gerezd fokhagyma - karikára
  • 1 piros kaliforniai paprika - kis kockára vágva
  • 1 ek szójaszósz
  • pár rózsa brokkoli & karfiol - kisebb darabokra vágva
  • 1/8 fej káposzta
  • 1 paradicsomkonzerv (hámozott egész paradicsom)
Fűszerek:
  • 3 kk , petrezselyem
  • 2 kk oregano, gyömbérpor
  • 1 kk őrölt kömény, bazsalikom, kurkuma
  • 1/2 kk bors, őrölt szerecsendió, chilli

Az Adzuki babot felteszem főni 3 liter vízben, és beleszóróm a fűszereket. Egy 20-30 perc múlva beleteszem a Fekete babot, a leves mixet, a répát és a zellert, majd újabb 15 perc elteltével beleteszem a többi hozzávalót is. 15-20 perc alatt készre főzöm, addigra minden zöldség kellemesen megpuhul. :)

Elég sűrű levest kapunk a végén, de szerintem így finom! ;)

Szerző: feherfalat  2011.11.19. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges vegetáriánus főételek levesek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr173395482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.