Pontosabban nem a receptet kaptam ajándékba, hanem magát az ételt! :D
De annyira ízlett, hogy rögtön elkértem a receptjét is. :P
Egy olyan indiai nőtől kaptam, aki Fijiről származik.. de azt nem mondanám, hogy ez egy indiai étel, mert én nem szeretem az indiai fűszereket (élen a curry-vel, és még néhány, amit eddig nem sikerült beazonosítani :P), és ebben a kajában nincs semmi ilyesmi. :D
Én csak Thai kajának szoktam emlegetni, de nem tudom mennyire járok közel.. :P
A recept:
- 2 ek olaj
- 1 egész fahéj
- pár szem csillagánizs
- 1 ek édeskömény, őrölt kömény
- 3-4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 egész csirkemell - összekockázva
- 1 kk só, gyömbérpor, chilli
- 1-1 ek méz, szójaszósz
- 10-10 dkg zöldbab, brokkoli, gomba - összevágva
- 1 piros kaliforniai paprika - csíkokra
- 1 hagyma - félkarikára
A fűszereket beleteszem a forró olajba, átkeverem, majd beleteszem a felkockázott csirkét. Rászórom a többi fűszert, a mézet és a szójaszószt is. 25 perc után beleteszem a zöldségeket, és pár perc alatt készre főzöm, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. :)
Érdekes ízvilág, kissé édeskés, mégis csípős.. nagyon finom! ;)
Kókuszos jázminrizzsel is nagyon jó, de én sokszor csak több zöldséget teszek bele, és egytálételnek esszük! :D