Egy érdekes palacsinta, amit a napokban csináltam:

Resize of palcsi y.jpg

 

  • 10 dkg tönkölybúza liszt
  • 5 dkg zabkorpa
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 3 tojás
  • egy csipet
  • 1 ek méz
  • 8 dl zsírmentes tej
  • pár csepp olaj

Kikevertem a palacsintatésztát, és ugyanúgy kisütöttem, mint a sima palacsintát.

Az elején nem volt könnyű, mert kicsit olyan, mintha darabos lenne (a zabkorpa és a mandulaliszt durvább szemcséjű, mint a sima liszt), de hamarosan belejöttem, és a végén még dobálni is tudtam! :P

Szerző: feherfalat  2011.11.20. Szólj hozzá!

Címkék: gyors édességek palcsinták

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr863397341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.