Ezt a receptet egy nagy áruházban tanultam, ahol épp valamilyen különleges halfilét promótáltak. Elbeszélgettem a chef-fel, és kiderült, hogy csinálhatnám sokkal jobban is a halételeket, mint ahogy csinálom. :P

Kipróbáltuk az ő módszerét, és egyszerűen ISTENI! :D
Azóta nem tudunk leállni erről a halételről, elkészítése pedig borzasztóan egyszerű:hal.jpg

  • 2-3 szelet tengeri halfilé (én általában Basa filét vagy Pangasiust veszek) - összekockázva
  • 1-2 ek olaj

  Fűszerek:

  • 1 kk , petrezselyem, bazsalikom
  • 1/2 kk bors, őrölt köménymag, szerecsendió

Az összekockázott halfilét befűszerezem, és ráöntöm az olajat. Jól összekeverem, akár állni is hagyhatjuk, de nem fontos. :)
Forró serpenyőbe öntjük, és megvárjuk, hogy félig átfehéredjenek a halkockát, akkor megkeverjük, és még pár percig tovább sütjük. Amint az egész hal átfehéredik, kész is van. Nem érdemes tovább sütögetni, mert csak kiszárad. :P

Annyira finom puha és omlós, hogy nem lehet neki ellenállni! ;)

Szerző: feherfalat  2011.11.23. Szólj hozzá!

Címkék: gyors főételek halételek könnyű ételek Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr603404940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.