Ez egy nagyon fincsi süti, amire egészen véletlenül bukkantam, amikor megkívántam a grízes rétest, és én naiv, azt gondoltam, hogy nem létezik még ilyen. :P
Nemcsak, hogy létezik, de rengeteg féle variációt találtam, és ez az egyik kedvencem:
- 1 csomag réteslap (jó lenne házilag csinálni, de odáig még nem jutottam :P)
- 5 dl zsírmentes natúr joghurt
- 5 dl gríz
- 3-4 ek méz
- 3 tojás
- pár csepp vanillia
- fél kg meggy
- 2 dl zsírmentes natúr joghurt
- 1 tojás
- 1 ek méz
A joghurtot összekeverem a grízzel, a mézzel, a tojással és a vanilliával. Egy magasfalú kis tepsit vagy egy teflonkenyér-formát (nem jut eszembe, hogy van-e ennek rendesebb neve :P) kibélelek sütőpapírral és teszek bele 2 réteslapot (akkorára hajtom, hogy a falán felérjen, de túl ne lógjon) és beleöntöm a joghurtos krém felét, meszóróm meggyel, majd ráhajtogatok másik 2 réteslapot. Újabb krém és újabb meggyréteg következik, majd még 2 réteslap. Erre teszem a mézzel és tojással összekevert joghurtot, és már mehet is be az előmelegített sütőbe, 200 fokon 40 percre.
A sütőpapírt megfogva könnyű kiemelni a formából, és kb. ujjnyi vastagra szeletelem fel. Nagyon finom! :D