Egy időben mindig magam sütöttem a kenyereinket, és nagyon jól is sikerültek. Sokat kisérleteztem, mindig másféle kenyeret sütöttem, és aztán egyszer valami elromlott.. azt hiszem a sütőporos kenyeret próbáltam ki épp, és nagyon rossz lett.
Azóta nem sütöttem kenyeret! :O

rozmaringos_kenyer_kisult.jpg

Pedig ha rágondolok erre a rozmaringos kenyére, összefut a nyál a számban.. talán újra meg kéne próbálnom. :P
Simán vajas kenyérnek is nagyon-nagyon finom volt.. de például a tonhalas melegszendvicseket is feldobta! :D

Íme a recept egy kis cipóhoz:

  • 20 dkg tönkölybúzalisztrozmaringos_kenyer.jpg
  • 10 dkg zabkorpa
  • 1 ek rozmaring
  • 1 kk
  • 1 kk szárított élesztő (itt sajnos nem lehet frisset kapni - de azzal csak jobb lehet ;))
  • 1 dl zsírmentes tej
  • 1 csipet cukor

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalót pedig egy nagyobb tálban összekeverjük. Beleöntjük az élesztős tejet, és bedagasztjuk. 30 percet langyos helyen kelesztjük, majd alaposan átgyúrjuk. Sütőpapírral kibélelt teflonkenyér formába tesszük, és újabb 30 percet hagyjuk kelni. Közben a sütőt előmelegítjük, majd 200 fokon 45 perc alatt megsütjük.

Nagyon finom és illatos kenyér! :D

Szerző: feherfalat  2011.11.25. Szólj hozzá!

Címkék: házi

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr573410037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.