Azt mondanám, hogy ez egy tipikus ausztrál recept - kellően tömény :P -, közel áll a gyümölcskenyérhez, mégis teljesen más, sokkal jobb! :P
Még így egészségesre szabva is csurig van mindenféle finomsággal, úgyhogy fontos, hogy mértékkel fogyasszuk! ;)
A recept: (16 szelet)
- 2 dl tönkönybúzaliszt/zabliszt
- 1 dl zabkorpa
- 3 ek kakaó
- 2 kk fahéj
- 10 dkg mandula - feldarabolva
- 10 dkg pisztácia
- 20 dkg aszalt füge - felapírtva
- 6 dkg aszalt/kandírozott gyömbér - felaprítva
- 15 dkg méz - (lehet kevesebb is elég, ezúttal nem mertem kockáztatni :P)
- 10 dkg étcsoki - kis darabokra tördelve
- 1,5 dl zsírmentes natúr joghurt
Mindezt sorban összekeverjük, és a végén épp csak annyi joghurtot teszünk hozzá, hogy mindenhol benedvesítse a keveréket, de amúgy egy nehezen kavarható sűrű, darabos masszát kell kapnunk.
Ezt belelapogatjuk egy kerek tortaformában, és alacsony fokozaton, 160 fokon 30 percig sütjük.
A csoki finoman megolvad, a sok füge kellemesen kiérződik, nagyon jó kis csemege! ;)