Szeretem az ázsiai leveseket, általában teljesen más ízvilágúak, mint a mi leveseink. A szójaszósz, a gyömbér más irányba viszik el az ízeket, nem tudom hogy sikerült ezúttal mégis valami nagyon hasonlót alkotni..
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 lilahagyma - apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg marhalábszár - kis kockára
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek édes chilli szósz
- 1 ek paradicsompüré
- 3 répa - karikára
- 4-5 szem gomba - cikkekre vágva
Fűszerek:
- 2-2 kk petrezselyem, gyömbér
- 1 kk kurkuma
- 1/2 kk bors, chilli, őrölt köménymag, szerecsendió
Az olajon megpirítom a hagymákat, majd a felkockázott marhahúst fehéredésig pirítom rajta. Megszórom a fűszerekkel és a szószokkal, belekeverem a paradicsompürét, majd felöntöm 1 liter vizzel. 1 órán át főzöm, majd beleteszem a répát és a gombát, és felöntöm újabb 2 liter vízzel. Kb. egy fél óra alatt minden puhára párolódik, és egy nagyon finom, gazdag ízvilágú levest kapunk. :D