...a végeredmény azonban nagyon hasonlított a Gulyáslevesre :D

Szeretem az ázsiai leveseket, általában teljesen más ízvilágúak, mint a mi leveseink. A szójaszósz, a gyömbér más irányba viszik el az ízeket, nem tudom hogy sikerült ezúttal mégis valami nagyon hasonlót alkotni..

A recept:Csípős leves.jpg

  • 1 ek olaj
  • 1 lilahagyma - apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg marhalábszár - kis kockára
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 ek édes chilli szósz
  • 1 ek paradicsompüré
  • 3 répa - karikára
  • 4-5 szem gomba - cikkekre vágva

  Fűszerek:

  • 2-2 kk petrezselyem, gyömbér
  • 1 kk kurkuma
  • 1/2 kk bors, chilli, őrölt köménymag, szerecsendió

Az olajon megpirítom a hagymákat, majd a felkockázott marhahúst fehéredésig pirítom rajta. Megszórom a fűszerekkel és a szószokkal, belekeverem a paradicsompürét, majd felöntöm 1 liter vizzel. 1 órán át főzöm, majd beleteszem a répát és a gombát, és felöntöm újabb 2 liter vízzel. Kb. egy fél óra alatt minden puhára párolódik, és egy nagyon finom, gazdag ízvilágú levest kapunk. :D

Szerző: feherfalat  2011.11.28. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges főételek levesek Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr713417247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.