Pirított dióval ;)

Ez egy nagyon fincsi recept, elsősorban meleg nyári estékre való, mert behűtve a legfinomabb. :P

A recept:aszalt szilva.jpg

  • 1 l zsírmentes tej
  • 20 dkg aszalt szilva (magozott) - összedarabolva
  • 1 ek méz
  • 2 ek keményítő (vagy egy csomag vanílliapuding :P)
  • 15 dkg dió - durvára vágva
  • 1 dl zsírszegény tejföl

  Fűszerek:

  • pár szem szegfűszeg
  • egy kisdarab fahéj - őrölt fahéjat is használhatunk, ha nincs egész, rossz nem lesz tőle ;)
  • 1 ek vaníllia kivonat (ha pudingot használtunk, akkor ez nem szükséges)

A tejet felforraljuk, beletesszük a szilvát, a mézet és a fűszereket, majd a kevés hideg tejjel kikevert keményítőt is belecsorgatjuk. Az egészet felfőzzük, közben a diót egy serpenyőben pár perc alatt szárazon megpirítjuk. Amikor a leves egy kicsit lehűlt, beletesszük a diót és a tejfölt - ezt akár a tálaláskor is beletehetjük a tányérokba egy-egy kanállal, de összekeverve is nagyon finom! ;)

Szerző: feherfalat  2011.11.29. Szólj hozzá!

Címkék: gyors vegetáriánus főételek levesek aszalt gyümölcsös különleges ételek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr343420333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.