Variáció: Lecsós padlizsánkrém :P

Ez egy végtelenül egyszerű recept, viszont nagyon egészséges! :D

Bátran ajánlom bármiféle feldarabolt nyers zöldséggel mártogatósnak! ;)

A recept:padli 2.jpg

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 kk mustár
  • 1-1 ek szójaszósz, édes chilliszósz (ezek elmaradhatnak, de én most tettem bele, és nagyon finom lett tőle :P
                                         vagy van amikor 1 ek majonézt vagy tartármártást keverek hozzá, úgy is nagyon jó :D)

  Fűszerek:

  • 1/2 kk bors, szerecsendió, őrölt köménymag, kurkuma, petrezselyem, pirospaprika
  • egy kevés (ha majonéz is kerül bele vagy netán lecsó, akkor a plussz sózás teljesen felesleges :))

A padlizsánt megmosom, és egy nagy késsel megszurkálom. Előmelegített sütőben 200 fokon 40-50 percet sütöm, amíg egy kicsit összeszottyad. :)
Amikor kihűlt meghámozom, nagyobb darabokra vágom és villával vagy krumplitörövel összepürésítem. (Lehet turmixban is krémesre turmixolni, de én így "darabosan" is nagyon szeretem!  :P) Összekeverem a többi hozzávalóval, fűszerekkel és már kenem is a pirítósra vagy mártogatom zöldségekkel! ;)

Tipp:

A fent elkészített padlizsánkrémhez turmixolhatunk egy kis kész lecsót vagy akár csak paradicsomot, paprikát esetleg egy kis hagymát/lilahagymát külön. :)

Aki szereti a padlizsánkrémet, szerintem bármelyik variációval kiegyezik, egyik finomabb, mint a másik! ;)

Szerző: feherfalat  2011.11.29. Szólj hozzá!

Címkék: házi vegetáriánus nasik mártogatós (dipek) Paleo Ajándékok a konyhából

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr383417437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.