Ilyet még sosem készítettem, és most csalok egy kicsit, mert konzervből fogom csinálni, de már megvettem a száraz csicsriborsót is, és legközelebb időben beáztatom, de most nagyon megkívántam ezt a levest. :P

f.jpg

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó - a levét leöntjük
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl zsírmentes tej

  Fűszerek:

  • 1/2 kk pirospaprika, petrezselyem (a sót szándékosan hagytam ki, ugyanis konzervről lévén szó, már alapból van benne elegendő só :P)
  • 1/4 kk borsőrölt kömény, kurkuma 

Az egészet összeturmixolom, és hideg levesként akár azonnal fogyaszható vagy felmelegítve, esetleg összeforralva meleg levesként is kiváló! ;)

Szerző: feherfalat  2011.12.03. Szólj hozzá!

Címkék: gyors vegetáriánus főételek levesek könnyű ételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr803399700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.