Itt a folytatás! :D
Én mindig vegyesen készítek édes és sós csigákat, mert az elkészítésük borzasztóan egyszerű, és kitűnő vendégváró! ;)
Ime néhány édes variáció leveles tésztából (ami a legjobb, ha házilag készül):
Tejfölös-kakaós pálmalevelek:
- 1 lap leveles tészta
- 1 dl zsírszegény tejföl
- 4 ek Nesquick kakaó
- 1 kk fahéj
A leveles tésztát megkenjük a tejföllel, majd megszórjuk a kakóval és a fahéjjal.
A tésztát két oldalról tekerjük fel, így amikor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, pálmalevél formát kapunk. ;)
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Nutellás-mogyorós pálmalevelek:
- 1 lap leveles tészta
- 3 ek nutella
- 10 dkg mogyoró vagy akár mandula - felaprírva
A leveles tésztát megkenjük nutellával és megszórjuk mogyoróval, majd két oldalról feltekerjük, így amikor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, pálmalevél formát kapunk. ;)
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Mézes-mogyoróvajas pálmalevelek:
- 1 lap leveles tészta
- 4 ek mogyóróvaj - finomabb, ha olyat választunk, amiben mogyoródarabkák is vannak :)
- 2 ek méz
A leveles tésztát megkenjük mogyoróvajjal, majd rácsorgatjuk a mézet.
A tésztát két oldalról tekerjük fel, így amikor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, pálmalevél formát kapunk. ;)
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Lekváros-banános pálmalevelek:
- 1 lap leveles tészta
- 3 ek ribizli lekvár vagy gyümölcspüré
- 1 érett banán - villáva összetörve
- 1 ek méz
- 1 kk fahéj
A leveles tésztát megkenjük lekvárral, majd eloszlatjuk rajta a banánt, rácsorgatjuk a mézet és megszórjuk fahéjjal.
A tésztát két oldalról tekerjük fel, így amikor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, pálmalevél formát kapunk. ;)
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.