Még soha életemben nem csináltam puliszkát.. nem hangzott valami csábítónak.. :P
De amikor erre a receptre rátaláltam, elgondolkoztatott.. megcsináltam, és NAGYON JÓ lett! :D
Íme a recept:
- 4 dl zsírmentes tej
- 4 ek kukoricadara
- 1 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg spenót (én fagyasztottat használtam)
- 10 dkg kecskesajt
Fűszerek:
- 2-2 kk petrezselyem, szárított metélőhagyma
- 1 kk só
- 1/2 kk bors
Én a tejbegrízt újabban mindig mikróban készítem, mert így esélye sincs leégni. :P Így a puliszkához is hasonlóan fogtam hozzá.. Felforraltam a tejet, majd belekevertem a kukoricadarát, és visszatettem a mikróba 1 percre, hogy besűrűsödjön. Utána megkavartam, és ha még nem elég sűrű, akkor mehet vissza még egy percre. :)
(Fontos azonban, hogy percenként megkeverjük, különben könnyen egy kemény gumit kaphatunk, a tetején némi tejjel :P)
Amikor elkészült, akkor belekeverem a fűszereket, és a felét egy tűzálló tálba öntöm.
Erre jön a spenótréteg, amit az alábbiak szerint készítek el:
A felforrósított olajon megfuttatom a fokhagymát, majd beleteszem a spenótot. Amikor összerottyan, akkor kisebb darabokra törve belekeverem a sajt felét, sózom-borsozom, majd ha sajt elvegyült a spenótban, akkor ráöntöm az egészet a puliszkára.
Ezután következik a maradék puliszka, majd a sajt a tetejére.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt összesütöm, és már kész is! ;)
Én köretként tálaltam, a Paradicsomban sült fűszeres csirkecombbal, nagyon jól összeillettek az ízek! :D
De akár önálló, vegetáriánus ételként is megállja a helyét! :)