Ugyanúgy készül, mint a sima rántotthús, a különlegessége viszont, hogy nem tocsog az olajban! :P
A bundájába csempészhetünk sajtot vagy szezámmagot, hogy különlegessebbé tegyük! ;)
A recept:
- 1 egész csirkemell - felszeletelve
- só, bors
- 10 dkg tönkölybúza liszt
- 2 tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa - a legjobb, ha házilag készül, teljes kiőrlésű, magvas kenyérből :P
- 5 dkg parmezán vagy szezámmag a csempészéshez ;)
- pár csepp olaj
A bepanírozott hússzeleteket sütőpapírral kibélelt és olajspray-vel befújt tepsibe sorakoztatjuk, majd a tetejüket is befújjuk az olajspray-vel - ha nincs olajspraynk, akkor egy ecsettel is megkenegethetjük őket, azonban így óhatatlanul több olajat viszünk fel, mint az feltétlenül szükséges :P -, és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig sütjük, majd megforgatjuk őket, és immár lefedetlenül további 10 percig sütjük.
Olyan, mint az olajban sült társa, mégis sokkal egészségesebb! ;)