Ugyanúgy készül, mint a sima rántotthús, a különlegessége viszont, hogy nem tocsog az olajban! :P

A bundájába csempészhetünk sajtot vagy szezámmagot, hogy különlegessebbé tegyük! ;)

A recept:rantott hus2.jpg

  • 1 egész csirkemell - felszeletelve
  • , bors
  • 10 dkg tönkölybúza liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa - a legjobb, ha házilag készül, teljes kiőrlésű, magvas kenyérből :P
  • 5 dkg parmezán vagy szezámmag a csempészéshez ;)
  • pár csepp olaj

A bepanírozott hússzeleteket sütőpapírral kibélelt és olajspray-vel befújt tepsibe sorakoztatjuk, majd a tetejüket is befújjuk az olajspray-vel - ha nincs olajspraynk, akkor egy ecsettel is megkenegethetjük őket, azonban így óhatatlanul több olajat viszünk fel, mint az feltétlenül szükséges :P -, és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig sütjük, majd megforgatjuk őket, és immár lefedetlenül további 10 percig sütjük.

Olyan, mint az olajban sült társa, mégis sokkal egészségesebb! ;)

Szerző: feherfalat  2012.01.04. Szólj hozzá!

Címkék: csirke főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr1003518361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.