Ez a recept szintén abból az időből való, amikor a spenóttal még nem voltunk barátok. Ez a recept viszont nagyon megfogott, és nagyon ízlett is.. azt hiszem ez volt az első lépés, amit a spenót felé tettem. :D
Anno wokban készítettem el, mert nem volt sütőnk - külföldön nem mindenhol menő a sütő, ezért nem alapfelszereltség :S -, így egy kicsit lekozmált az alja, de immáron rendesen tepsiben sütve sokkal jobb! ;)
A recept:
- 1 ek olaj
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 egész csirkemell - kockára vágva
- 30 dkg spenót
- 2 dl zsírszegény tejföl
- 1 konzerv kukorica - erre nem emlékszem, hogy lett volna benne, de el nem rontja :P
- pár csepp olaj
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 kg héjjában főtt krumpli - felkarikázva
- 10 dkg reszelt sajt
Fűszerek:
- 1-1 kk só, majoranna, pirospaprika
- 1/2 kk bors
A felhevített olajon megfuttatom az apróra vágott fokhagymát, majd hozzáadom a felkockázott csirkemellet és a fűszereket.
Egy kicsit lepirítom, majd hozzáadom a spenótot, és 5-10 percig párolom őket. Végül hozzáadom a kukoricát és a tejfölt is.
Egy kis tepsit kibélelek sütőpapírral, befújom olajsparyvel, és megszórom a zsemlemorzsával. Erre rakok egy réteg felkarikázott főtt krumplit majd egy réteg spenótos csirkét. Addig rétegezem, amíg elfogynak a hozzávalóim, és krumplival zárom a sort.
A tetejét megszórom reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon fél óra alatt összesütöm.
Nekem nagyon bejön! ;)