Ez a recept szintén abból az időből való, amikor a spenóttal még nem voltunk barátok. Ez a recept viszont nagyon megfogott, és nagyon ízlett is.. azt hiszem ez volt az első lépés, amit a spenót felé tettem. :D
Anno wokban készítettem el, mert nem volt sütőnk - külföldön nem mindenhol menő a sütő, ezért nem alapfelszereltség :S -, így egy kicsit lekozmált az alja, de immáron rendesen tepsiben sütve sokkal jobb! ;)

A recept:

  • 1 ek olaj
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 egész csirkemell - kockára vágva
  • 30 dkg spenót
  • 2 dl zsírszegény tejföl
  • 1 konzerv kukorica - erre nem emlékszem, hogy lett volna benne, de el nem rontja :P
  • pár csepp olaj
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 kg héjjában főtt krumpli - felkarikázva
  • 10 dkg reszelt sajt

  Fűszerek:

  • 1-1 kk , majoranna, pirospaprika
  • 1/2 kk bors

A felhevített olajon megfuttatom az apróra vágott fokhagymát, majd hozzáadom a felkockázott csirkemellet és a fűszereket.
Egy kicsit lepirítom, majd hozzáadom a spenótot, és 5-10 percig párolom őket. Végül hozzáadom a kukoricát és a tejfölt is.
Egy kis tepsit kibélelek sütőpapírral, befújom olajsparyvel, és megszórom a zsemlemorzsával. Erre rakok egy réteg felkarikázott főtt krumplit majd egy réteg spenótos csirkét. Addig rétegezem, amíg elfogynak a hozzávalóim, és krumplival zárom a sort.
A tetejét megszórom reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon fél óra alatt összesütöm.

Nekem nagyon bejön! ;)

Szerző: feherfalat  2012.01.04. Szólj hozzá!

Címkék: csirke főételek spenótos egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr93518364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.