Ezt a desszertet egy diplomaosztóra készítettem el, és igen nagy sikert aratott! :D
Azóta már többször is megcsináltam, és bár nagy adag lesz belőle, sosem kellett még kidobni! ;)
A recept:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 2 ek méz
- 1 ek keményítő
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dl tejszín
- 25 dkg túró
- 2 ek méz
- 2 dl zsírmentes tej
- 2 ek méz
- 50 dkg kalács
A meggyet leszűrjük, a levét felforraljuk a mézzel. A keményítőt kikeverjük 2 evőkanál vízzel, és besűrítjük vele a meggylevet. Egyet forralunk rajta, belekeverjük a meggyet, majd hűlni hagyjuk.
A csokoládét 2 evőkanál forrásban lévő vízbe tördeljük, és pár másodperc alatt, kevergetve megolvasztjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a felét óvatosan összekeverjük az olvasztott csokoládéval, a másik felét pedig az áttört túróval és a mézzel keverjük össze.
A mézes tejet felmelegítjük, és a felszeletelt kalácsot belemártogatjuk.
Egy nagyobb tál aljára sorakoztatjuk a megáztatott kalácsokat, ráöntjük a meggyszószt, majd ismét egy réteg áztatott kalács következik. Erre jön a túrókrém, majd egy újabb kalács réteg és végül a csokis krém.
Lehűtve tálaljuk, nagyon finom! :D